Cele mai recente rezultate în cazul fetiței și a bunicii sale care au murit după ce au consumat pește, indică faptul că alimentul achiziționat dintr-un magazin din satul Călărași era infestat cu bacterii peste limitele normale.
Direcția sanitar veterinară a venit cu noi rezultate de laborator, după ce o fetiță de patru ani și bunica ei, 58 de ani, au decedat în urma consumului de pește, într-un sat din Călărași. Autoritățile au prelevat probe din frigiderul familiei, fiind vorba de două probe carne de mici congelați și una de macrou congelat.
Analizele au arătat că toate aceste trei probe conțineau valori peste limita admisă de enterobacteriacee. Asta înseamnă bacterii cum ar fi klebsiella sau salmonella, care pot produce boli grave dacă ajung în mâncare.
DSV mai are de condus alte câteva analize de laborator, ale căror rezultate vor fi disponibile, cel mai probabil, în decursul zilei de vineri.
Direcția de Sănătate Publică s-a implicat, de asemenea, în acest caz, și a prelevat probe, însă, până la acest moment, instituția nu a oferit nicio informație cu privire la rezultatele analizelor.
Fetița în vârstă de patru ani și bunica acesteia, 58 de ani, au murit, după ce au ajuns la spital cu simptome grave de toxiinfecție alimentară. Femeia a decedat în urma unui stop cardio-respirator, atunci când a aflat când nepoata ei a încetat din viață. Bunicul fetiței se află, de asemenea, în spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, însă starea acestuia e stabilă.
Potrivit primelor rezultate, produsele nu erau contaminate cu bacteria E-coli. În următoarele zile sunt așteptate rezultate pentru listeria, salmonella, dar și pentru stafilococ.